În fiecare dimineaţă de vineri şi de duminică se săvârşeşte Sfânta Liturghie. Vineri, slujba se desfăşoară întotdeauna în satul Moşuni. Având în vedere că sunt două sate în parohie, slujbele erau oficiate în general alternativ, o duminică în Moşuni şi următoarea în Veţa. Părintele Cristian anunţa la sfârşitul Sfintei Liturghii de vineri unde va oficia slujba în duminica următoare, conform programului stabilit de localnici.

Până la terminarea reconstrucţiei bisericii din Veţa, care a ars în data de 15 august 2006, slujbele vor fi oficiate doar la Moşuni.
De foarte multe ori, în zilele de vineri, slujesc în biserica din Moşuni şi preoţi ortodocşi care sosesc de prin alte parohii în Casa Domnului de aici.
În nopţile de vineri, la ora 12 noaptea, părintele Cristian oficiază la Moşuni slujba miezonoptică urmată de slujba de dezlegari, care durează aproximativ o oră.

Parohia creștin-ortodoxă Sf. Nicolae Moșuni
Parohia creștin-ortodoxă Sf. Nicolae Moșuni

În zilele care sunt sărbători religioase, slujbele erau săvârşite la Moşuni sau la Veţa, după cum stabileau localnicii parohiei.
În ceea ce priveşte ţinuta vestimentară atunci când participăm la Sfânta Liturghie, iată ce ne spune cuvântul Domnului:

„Femeia să nu poarte veşminte bărbăteşti, nici bărbatul să nu îmbrace haine femeieşti, că tot cel ce face acestea, urâciune este înaintea Domnului, Dumnezeului tău.” – Deut. 22, 5.


„Iar orice femeie care se roagă sau prooroceşte, cu capul neacoperit, îşi necinsteşte capul; […] De aceea, femeia este datoare să aibă (semn de) supunere asupra capului ei, pentru îngeri.” –1 Cor. 11, 5;10.„Podoaba voastră să nu fie cea din afară: împletirea părului, podoabele de aur şi îmbrăcarea hainelor scumpe. Ci să fie omul cel tainic al inimii, întru nestricăcioasa podoabă a duhului blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu.” – I Petr. 3, 3-4.


Şi mai zice Domnul: „Pentru că fiicele Sionului sunt atât de mândre şi umblă cu capul pe sus şi cu priviri obraznice, cu paşi domoli, cu zăngănit de inele la picioarele lor, Domnul va pleşuvi creştetul capului fiicelor Sionului, Domnul va descoperi goliciunea lor”.


În ziua aceea, va lua Domnul toate podoabele: inele, sori, luniţe, cercei, brăţări, văluri, cununi, lănţişoare, cingătoare, miresme, talismane, inele, verigi de nas, veşminte de sărbătoare, mantii, şaluri, pungi, oglinzi, pânzeturi subţiri, turbane şi tunici. – Is. 3, 16-23


  • Femeile sunt rugate să respecte Casa Domnului şi să vină la biserică purtând fustă, având batic pe cap şi nefardate.
  • De asemenea şi bărbaţii sunt rugaţi să poarte îmbrăcăminte cuviincioasă.
  • Cei care vin de ceva vreme la Moşuni, stiu că, şi în timpul verii când este foarte cald afară, trebuie să poarte cămăşi, respectiv bluze sau rochii, cu mânecă lungă.